Crema de xampinyons i porros

Ingredients per a 4 comensals

  • 650 g de xampinyó
  • 100 g de porro
  • 80 g de ceba
  • 5 g de gingebre
  • 20 ml de vi blanc sec
  • 1000 ml de caldo de verdures casolà
  • 20 g de oli d’oliva verge
  • pebre negre
  • sal

La preparació

  • Neteja bé els xampinyons de l’excés de terra que puguen tindre i trosseja’ls en quarts. Rebutja els extrems dels porros i les capes exteriors, neteja’ls bé i talla’ls en rodanxes. Pica la ceba, pela-la i pica el trosset de gingebre.
  • Calfa 1 cullerada de sopera d’oli en una olla o cassola i ofega-hi la ceba. Afig-hi el gingebre, cuina-ho un minut i incorpora-hi el porro. Deixa que agafe color un parell de minuts a foc fort i afig-hi els xampinyons. Ofega-ho amb un raig de vi blanc i deixa que l’alcohol s’evapore.
  • Condimenta-ho, cobrix-ho amb el caldo i porta-ho a ebullició. Cou-ho a foc mitjà durant uns 15 minuts, fins que els xampinyons estiguen molt tendres. Deixa-ho reposar una miqueta i tritura-ho. Ajusta’n el punt de sal i servix-ho.
Plats
Recomanats
facebook twitter imprimir pdf
Informació nutricional

Hidrats
de carboni
7.2 g

Grases6 g

Kcal101

Proteïnes3.4 g