Arròs al forn

Ingredients per a 4 comensals

  • 240 g de arròs
  • 500 ml de caldo d’olla sense gluten
  • 140 g de cigrons
  • 260 g de tomaca
  • 120 g de botifarra de ceba sense gluten
  • 40 g de bacó
  • 120 g de creïlla
  • 6 dent de all
  • 40 g de oli d’oliva verge
  • safrà
  • sal

La preparació

  • Calfa el caldo de l’olla. Amb el caldo al foc, trosseja la cansalada viada i les costelles de porc, punxa les botifarres i posa-ho tot a daurar en una paella amb una miqueta d’oli. Una vegada daurada la carn, reserva-la i procedix a sofregir la tomaca amb els cigrons i l’arròs. Deixa que es calfe un poc la tomaca amb l’oli, perquè es faça una miqueta, tira-hi els cigrons i després l’arròs.
  • Després de sofregir la barreja durant dos o tres minuts, aboca-la en una cassola de fang. Després col·loca la carn perquè quede curiosa, el peu de porc tallat en quarts, la cabeça d’alls al centre i una tomaca partida en dues meitats. Just abans de ficar-ho al forn, prèviament calfat a màxima potència, tira el caldo.
  • Al cap de 20 minuts, controla-ho: ha de quedar totalment sec, sense gens de caldo, encara que este es pot acabar d’absorbir en els cinc minuts que reposa tapat amb paper de diari. Servix-ho.
Plats
Recomanats
facebook twitter imprimir pdf
Informació nutricional

Hidrats
de carboni
72.3 g

Grases27.9 g

Kcal624

Proteïnes17.4 g