Risotto de fruits de mar

Ingredients per a 4 comensals

  • 200 g de calamar
  • 400 g de cloïsses
  • 400 g de clòtxines
  • 200 g de cigales
  • 320 g de arròs
  • 120 g de escalunya
  • 10 g de julivert
  • 50 ml de vi blanc sec
  • 40 g de oli d’oliva verge
  • 1000 ml de caldo de peix

La preparació

  • Calfa el caldo i reserva’l molt calent a prop del foc. Pela els llagostins, neteja les clòtxines i les cloïsses i reserva-les.
  • Pica l’escalunya molt fina. En una cassola posa al foc l’oli, i ofega l’escalunya picada durant cinc minuts. Afig-hi les anelles de calamar i deixa que es cuinen durant dos minuts remenant perquè es facen igualment.
  • Afig-hi llavors l’arròs i remena-ho bé, ruixa-ho amb el vi blanc i deixa que es reduïsca sense deixar de remenar. Afig-hi un parell de cullers de caldo, remena-ho i tira-hi les cloïsses i les clòtxines senceres. Deixa que el caldo es vaja absorbint sense deixar de remenar: este és el secret perquè el risotto estiga cremós. Quan l’arròs porte ja uns 15 minuts bullint, és el moment d’afegir-hi els llagostins i les cigalletes.
  • A mesura que el caldo es vaja absorbint, aboca-hi un parell de cullers cada vegada, fins que ens quede l’arròs al punt, embolicat en un mantell cremós. Empolsa-ho amb julivert picat i servix-ho immediatament.
Plats
Recomanats
facebook twitter imprimir pdf
Informació nutricional

Hidrats
de carboni
72.8 g

Grases12.8 g

Kcal510

Proteïnes23.3 g