Semifred de la selva negra

Ingredients per a 4 comensals

  • 40 g de ametles mòltes
  • 30 g de anous picades
  • 5 g de cacau amarg
  • 10 g de coco fresc ratllat
  • 40 g de oli d’oliva verge
  • 4 unitat de clara d'ou
  • 2 ml de extracte de vainilla
  • 20 g de mel
  • 500 g de iogurt natural desnatat
  • 230 g de cirera
  • 80 g de bescuit de cacau sense gluten
  • 50 ml de suc de llima
  • 130 ml de aigua
  • 0.2 g de crémor tàrtar

La preparació

  • Base de galleta
  • En un bol, barreja bé l’ametla mòlta, les anous, el cacau en pols, el coco ratllat i sal. Afig-hi l’oli de coco i remena-ho bé amb una cullera fins que estiga ben integrat. Reserva-ho.
  • Semifred
  • Folra un motle de pa (22 cm x 12 cm aprox.) amb paper de forn, deixant-ne prou en les vores llargues per a tapar-ho una vegada farcit.
  • Esmicola el brownie en molles grans en un bol i reserva-ho. En un altre bol, barreja les clares, la mel, la vainilla i el cremor . Posa-ho al bany maria i remena-ho amb una cullera fins que la barreja estiga tíbia. Tardarà uns 2 minuts. Retira el bol del foc i bat-ho bé amb unes varetes, amb velocitat mitjana-alta, fins que es formen puntes brillants i consistents, uns 5 minuts. La merenga ha de quedar ferma i molt brillant, i mantindre la forma. Barreja unes poques cullerades de la merenga amb el iogurt per a alleugerir la base, i després incorpora-hi amb cura la resta de la merenga fins que s’haja integrat del tot.
  • Tira aproximadament la meitat de la barreja al motle, cobrix-ho amb una capa de cireres fresques, després el brownie esmicolat i afig la resta de la barreja de iogurt.
  • Finalment, repartix la barreja de galleta per tota la superfície perquè quede tan igualat i llis com siga possible.
  • Cobrix-ho amb el paper i congela-ho durant almenys 4 hores o durant tota la nit.
  • Salsa de cireres
  • En una cassola a foc mitjà, posa les cireres, l’aigua i cuina fins que s’òbriguen les cireres i es reduïsca el líquid. Quasi al final de la cocció, afig-hi el suc de llima i cou-ho una mica més fins a aconseguir la consistència desitjada. Esta salsa la pots preparar amb antelació i, si vols, calfar-la lleugerament abans de servir.
  • Muntatge del plat
  • A l’hora de servir, fica el motle en aigua calenta durant uns segons. Aboca el semifred en una plata perquè la base de galleta quede en la part de baix i deixa-ho a temperatura ambient uns 15 minuts perquè se’n suavitze la textura. Decora-ho amb la salsa de cireres i talla-ho en porcions.
Plats
Recomanats
facebook twitter imprimir pdf
Informació nutricional

Hidrats
de carboni
30.6 g

Grases27.3 g

Kcal430

Proteïnes13.8 g