Ensalada de fenoll, taronja i ruca

Ingredients per a 4 comensals

  • 120 ml de suc de taronja
  • 5 ml de vinagre
  • 40 g de oli d’oliva verge
  • 1 unitat de fenoll
  • 120 g de pomes Golden
  • 100 g de rucula
  • 20 g de brull de kèfir molt sòlid, esmicolat

La preparació

  • Posa el suc de taronja, ratlladura, vinagre de poma, oli i sal en un bol d’ensalada. Bat-ho bé amb una vareta o una forqueta fins que tots els ingredients queden perfectament integrats. Si utilitzes els gallons sencers de la taronja, posa tots els ingredients de la vinagreta en un processador d’aliments i tritura’ls fins a obtindre una salsa fina. Assegura’t que està adobat al teu gust.
  • Si el bulb de fenoll encara té tiges, talla-les i reserva’n les fulles.
  • Amb el bulb dret sobre la part plana, talla’l per la meitat. Amb una mandolina o un ganivet ben afilat, talla’l en làmines tan fines com pugues.
  • Trau el cor de la poma, dividix-la en quarts i talla-la en làmines fines, de nou amb l’ajuda d’una mandolina o un ganivet.
  • Afig les làmines de fenoll i poma al bol amb l’adob i barreja-ho bé. Deixa que es marine durant almenys 20 minuts. Just abans de servir l’ensalada, afig-hi la ruca, les fulles reservades del fenoll i el formatge i mescla-ho.
Plats
Recomanats
facebook twitter imprimir pdf
Informació nutricional

Hidrats
de carboni
7.1 g

Grases10.5 g

Kcal129

Proteïnes1.1 g