Nyoquis de carabassa suflé
Ingredients per a 4 comensals
- 1000 ml de caldo de verdures casolà
- 600 g de carabassa
- 500 g de farina sense gluten
- 4 unitat de ous
- 10 g de julivert
- 10 g de oli d’oliva verge
- 2 dent de all
- 80 g de carlota
- 100 g de ceba
- 500 g de tomaca triturada
- 50 ml de vi blanc sec
- 10 fulla de alfàbega
La preparació
- En una cassola bull 1 litre de caldo de verdures. Tira-hi la carabassa tallada en daus menuts i deixa-ho coure fins que els daus resulten ben tendres, per a acabar processant tota la preparació.
- Afig-hi la farina tamisada. Integra-ho amb un batedor metàl·lic per tal que tot es convertisca en una mena d’engrut pesat i apegalós de color groc. Deixa-ho reposar durant 2 minuts perquè baixe una mica la temperatura i incorpora-hi 1 ou mentre comences a barrejar amb cullera de fusta amb la finalitat que l’ou s’incorpore a la massa. En el moment en què s’incorpora l’ou i es comença a barrejar, la massa que era pesada i apegalosa comença a fer-se lleugera. Si seguixes remenant torna al seu estat original d’apegalositat. Este és el moment d’incorporar-hi un segon ou i seguir barrejant. Repetix l’operació fins a acabar amb el 4t ou.
- Carrega la massa groga en una mànega gran amb punta llisa i grossa. Un diàmetre d’obertura d’un centímetre seria l’ideal
- En una cassola amb aigua bullint abundant, recolza la punta de la mànega sobre la vora i, a mesura que estrenys la mànega des d’un extrem, talla amb una cullera la massa que va eixint per la punta per formar així els nyoquis, tractant que tinguen una mida semblant.
- Espera que pugen a la superfície de l’aigua i retira’ls amb una espumadora per a abocar-los ràpidament en un recipient amb aigua gelada, col·locat al costat de la cassola amb aigua calenta, perquè detinguen la cocció, i seguix repetint l’operació de tall i cocció fins a acabar la totalitat del contingut de la mànega.
- Talla i cuina tots els nyoquis, cola’ls, ruixa’ls amb una miqueta d’oli, remena’ls unes quantes vegades perquè no s’apeguen i reserva’ls fins al moment de tornar a donar-los calor amb intenció de servir-los.
- D’altra banda, en una paella o cassola prepara la salsa. Comença calfant-hi una cullerada d’oli d’oliva. Daura a foc suau dos alls sense brot i picats juntament amb mitja ceba ratllada. Afig-hi la carlota ratllada, salpebra-ho i al cap de dos minuts alça el fons de cocció amb el vi blanc. Deixa evaporar els alcohols primaris durant un parell de minuts i agrega-hi les tomaques triturades. Remena-ho de tant en tant i seguix la cocció a foc moderat durant uns 10 minuts mentre elimines, amb una cullera, la bromera que es forma en la superfície. Per acabar, tira-hi una gran quantitat d’alfàbega fresca picada i remena-ho.
- Calfa els nyoquis en la mateixa salsa durant uns minuts o en un microones i servix-los.
Plats
Recomanats
Informació nutricional
Hidrats
de carboni97.9 g
Grases14.3 g
Kcal651
Proteïnes22.7 g