Ensalada tèbia de llagostins i llentilles

Ingredients per a 4 comensals

  • 200 g de llentilla seca
  • 6 unitat de llagostins
  • 120 g de ceba morada
  • 200 g de tomaca tipus pera
  • 10 ml de vinagre
  • 40 g de oli d’oliva verge
  • 20 ml de suc de llima
  • 10 g de coriandre fresc
  • sal
  • pebre

La preparació

  • Llava les llentilles i renta-les. Col·loca-les en una olla o cassola i cobrix-les amb aigua freda abundant, 1 cullerada d’oli i una cullerada de vinagre de poma. Porta-les a ebullició i cou-les durant uns 30-40 minuts, segons la varietat. Comprova que queden al dente. Escorre-les i renta-les amb aigua freda.
  • Llava les tomaques. Talla-les per la meitat, retira’n les llavors i pica-les en daus menuts. Pica bé la ceba morada. Renta les fulles de coriandre, eixuga-les bé i pica-les fines. Col·loca en un bol les llentilles amb la tomaca, la ceba i un grapat de coriandre al gust. Barreja-ho bé.
  • Pela els llagostins cuits, retirant-ne l’intestí. Prepara un adob senzill barrejant el vinagre de poma restant amb oli d’oliva verge extra, suc de llima, sal i pebre negre acabat de moldre. Servix les racions repartint els llagostins, adobant al gust i decorant-ho amb unes fulles senceres de coriandre.
Plats
Recomanats
facebook twitter imprimir pdf
Informació nutricional

Hidrats
de carboni
31 g

Grases11.2 g

Kcal305

Proteïnes18.4 g