Gaspatxo de pimentons del piquillo amb pernil

Ingredients per a 4 comensals

  • 15 unitat de pimentó del piquillo
  • 1000 g de tomaques
  • 120 g de cogombre
  • 200 g de pernil ibèric
  • 100 g de pa
  • 1 dent de all
  • 40 g de oli d'oliva
  • 4 fulla de alfàbega fresca
  • 5 ml de vinagre
  • sal

La preparació

  • Posa a remullar el pa en aigua freda. Llava les tomaques i talla-les en trossos mitjans. Pela el cogombre i talla’l de la mateixa manera. Pela l’all i lleva’n el cor. Obri els pimentons per la meitat, llava’ls bé i elimina’n totes les llavors.
  • Tritura les tomaques, el cogombre i els pimentons. Una vegada que obtingues una crema fina, passa-la pel colador xinés.
  • Tritura el pa amb una miqueta d’aigua, les fulles d’alfàbega, l’all, l’oli d’oliva, la sal i el vinagre. Corregix-ho de sal i vinagre si fóra necessari.
  • Mescla les dues preparacions i tritura-les perquè queden més homogènies. S’hi pot incorporar aigua gelada si es veu massa espessa.
  • Aboca la preparació en un recipient i deixa-la a la nevera durant un parell d’hores.
  • Servix-ho amb el pernil desgreixat i tallat en tires fines.
Plats
Recomanats
facebook twitter imprimir pdf
Informació nutricional

Hidrats
de carboni
24.3 g

Grases22.4 g

Kcal387

Proteïnes19.4 g