Sopa crema de bròquil amb llavors de carabassa especiades
Ingredients per a 4 comensals
- 400 g de bròquil
- 120 g de carabasseta
- 50 g de cebes tendres
- 70 g de porro
- 1 unitat de all
- 100 ml de vi blanc
- 200 ml de llet d'ametla
- 2 g de comí mòlt
- 1 g de timó
- 5 g de julivert
- 1 g de pebre negre
- 40 g de oli d'oliva
- 80 g de llavors de carabassa
- aigua
- sal
La preparació
- Talla les flors del bròquil i reserva’n la tija per a fer-ne un caldo. Llava bé totes les verdures, trosseja la carabasseta i pica les cebes tendres, el porro i l’all. Calfa 2 cullerades soperes d’oli en una olla i ofega-hi les cebes tendres amb l’all uns minuts. Afig-hi el porro i cuina-ho uns minuts més, fins que estiga transparent.
- Incorpora-hi la carabasseta i remena-ho bé. Passats 5 minuts, tira-hi el bròquil, salpebra-ho i condimenta-ho amb el comí i el timó al gust. Rega-ho amb el vi, deixa que l’alcohol s’evapore i cobrix-ho amb aigua o caldo. Porta-ho a ebullició, tapa-ho i deixa-ho coure a foc mitjà fins que les verdures estiguen molt tendres.
- Tritura-ho amb el braç de la batedora fins a deixar-ne una textura homogènia i cremosa. Afig-hi la llet d’ametles, ajustant-ne la quantitat segons la textura desitjada. Servix-ho amb una miqueta de llet extra en cada ració i julivert fresc.
Plats
Recomanats
Informació nutricional
Hidrats
de carboni8.2 g
Grases20.3 g
Kcal287
Proteïnes9.2 g