Sopa crema de bròquil amb llavors de carabassa especiades

Ingredients per a 4 comensals

  • 400 g de bròquil
  • 120 g de carabasseta
  • 50 g de cebes tendres
  • 70 g de porro
  • 1 unitat de all
  • 100 ml de vi blanc
  • 200 ml de llet d'ametla
  • 2 g de comí mòlt
  • 1 g de timó
  • 5 g de julivert
  • 1 g de pebre negre
  • 40 g de oli d'oliva
  • 80 g de llavors de carabassa
  • aigua
  • sal

La preparació

  • Talla les flors del bròquil i reserva’n la tija per a fer-ne un caldo. Llava bé totes les verdures, trosseja la carabasseta i pica les cebes tendres, el porro i l’all. Calfa 2 cullerades soperes d’oli en una olla i ofega-hi les cebes tendres amb l’all uns minuts. Afig-hi el porro i cuina-ho uns minuts més, fins que estiga transparent.
  • Incorpora-hi la carabasseta i remena-ho bé. Passats 5 minuts, tira-hi el bròquil, salpebra-ho i condimenta-ho amb el comí i el timó al gust. Rega-ho amb el vi, deixa que l’alcohol s’evapore i cobrix-ho amb aigua o caldo. Porta-ho a ebullició, tapa-ho i deixa-ho coure a foc mitjà fins que les verdures estiguen molt tendres.
  • Tritura-ho amb el braç de la batedora fins a deixar-ne una textura homogènia i cremosa. Afig-hi la llet d’ametles, ajustant-ne la quantitat segons la textura desitjada. Servix-ho amb una miqueta de llet extra en cada ració i julivert fresc.
Plats
Recomanats
facebook twitter imprimir pdf
Informació nutricional

Hidrats
de carboni
8.2 g

Grases20.3 g

Kcal287

Proteïnes9.2 g