Mandonguilles de lluç i fruites seques en salsa

Ingredients per a 4 comensals

  • 600 g de lloms de lluç
  • 50 g de fruites seques
  • 60 g de puré de creïlla
  • 1 unitat de ou
  • 20 g de pa de motle
  • 1000 g de tomaca
  • 120 g de carlota
  • 2 dent de all
  • 100 ml de cava o vi espumós fred.
  • 40 g de oli d'oliva
  • sal

La preparació

  • Talla els lloms de lluç en daus molt menuts i fica’ls en un bol. Tira-hi l’ou, el puré de creïlla, un polsim de sal i el pa humitejat. Mescla-ho tot amb les mans fins a aconseguir que els ingredients s’impregnen per complet. D’altra banda, pica en el morter les fruites seques, afig-les al bol i remena-ho.
  • Una vegada que tot estiga mesclat, comença a donar forma a les futures mandonguilles. Per a fer-ho, agafa una porció de la mescla del bol, arredonix les boles de peix més o menys de la mateixa mida i reserva-les.
  • Per a preparar la salsa, pica la ceba, l’all i la carlota. En una paella ampla, tira-hi l’oli, la ceba i els alls i ofega-ho; passats uns 10 minuts, afig-hi la carlota i seguix ofegant-ho. Després, tira-hi el got de cava, remena-ho i apuja el foc fins que comence a bullir; en este punt afig-hi la tomaca trossejada prèviament i deixa-ho coure de 10 a 15 minuts. Després, tritura tota la mescla per a aconseguir una salsa diluïda.
  • En una cassola, aboca-hi la salsa, distribuïx a dins les mandonguilles i cuina-les a foc baix, fins que estiguen cuites. Retira-les del foc i servix-les.
Plats
Recomanats
facebook twitter imprimir pdf
Informació nutricional

Hidrats
de carboni
25.5 g

Grases21.3 g

Kcal419

Proteïnes23.8 g