Crema freda d’api amb taronja

Ingredients per a 4 comensals

  • 1 unitat de api
  • 250 ml de suc de taronja
  • 1000 ml de caldo de verdures casolà
  • 50 g de puré de creïlla instantani amb llet
  • 50 ml de xerés sec
  • 10 g de menta
  • sal
  • pebre blanc
  • 40 g de oli d'oliva

La preparació

  • Tria la part més blanca i tendra de l’api i pica-la molt menuda fins a obtindre unes dues tasses de trinxat molt fi.
  • Posa al foc una cassola profunda amb l’oli i ofega-hi l’api durant 10 minuts, a foc moderat, fins que comence a ablanir-se. Salpebra-ho i agrega-hi la meitat del brou.
  • Retira-ho del foc i bat el contingut amb màquina fins que tinga una consistència cremosa, afig-hi la resta del brou i bat-ho una miqueta més. Si veus que hi han quedat fils, passa la crema pel colador xinés.
  • Posa la cassola de nou al foc i, quan comence a bullir, retira-la, afig-hi els flocs de puré de creïlla i barreja-ho bé perquè no hi queden grumolls.
  • A continuació, afig el suc de taronja i el xerés i barreja-ho de nou.
  • Passa el contingut a una sopera o un bol gran, cobrix-ho molt bé amb el paper d’alumini i deixa-ho reposar a la nevera durant una o dues hores. Se servix decorant els plats amb la menta fresca picada.
Plats
Recomanats
facebook twitter imprimir pdf
Informació nutricional

Hidrats
de carboni
11.8 g

Grases10.7 g

Kcal163

Proteïnes1.6 g