Pizza de farina integral i llavors de lli farcida de brull i rú

Ingredients per a 4 comensals

  • 250 ml de aigua
  • 5 g de mel
  • 60 g de oli d'oliva
  • 20 g de rent
  • 500 g de farina integral
  • 100 g de llavors de lli
  • 1000 g de rucula
  • 400 g de brull
  • 200 g de formatge mozzarella
  • 120 g de ceba
  • 240 g de carlota
  • 2 unitat de all
  • 2 g de orenga
  • sal
  • pebre

La preparació

  • Dissol el rent amb la mel i l’aigua tèbia. Tritura les llavors de lli.
  • En un bol col·loca la farina integral, la sal, l’oli, les llavors de lli i el rent dissolt.
  • Treballa la massa fins a formar una bola llisa. Afig-hi més aigua si cal. Deixa-la reposar durant 30 minuts coberta amb un drap.
  • Estira la massa sobre la taula enfarinada fins a formar un rectangle de ½ cm d’espessor.
  • Farciment
  • Ratlla la mozzarella. Barreja el brull amb la sal i el pebre.
  • Agrega-hi la meitat de la mozzarella.
  • Pica l’all i retira’n la pell. Talla les carlotes en rodanxes i la ceba en juliana. En una safata de forn, col·loca l’all, la carlota, la ceba, la sal, l’orenga i l’oli d’oliva.
  • Cuina-ho al forn a temperatura mitjana durant 20 minuts aproximadament.
  • Muntatge
  • Estén la massa i al centre distribuïx el farciment de carlotes i cebes.
  • Damunt col·loca-hi el brull, la mozzarella i la ruca.
  • Mulla les vores de la massa amb aigua i tanca-la formant una mitja lluna.
  • Posa-la en una placa de forn, pinzella la superfície amb oli d’oliva i empolvora-la amb llavors de lli.
  • Cuina-la al forn a temperatura mitjana durant 15 minuts més o fins que estiga daurada.
Plats
Recomanats
facebook twitter imprimir pdf
Informació nutricional

Hidrats
de carboni
93.8 g

Grases42.5 g

Kcal1005

Proteïnes51.7 g