Cloïsses amb carxofes

Ingredients per a 4 comensals

  • 12 unitat de carxofes
  • 250 g de cloïsses
  • 4 dent de all
  • 120 g de ceba
  • 50 ml de xerés sec
  • 10 g de farina
  • 100 g de llima
  • 100 ml de caldo de peix
  • 40 ml de oli d'oliva
  • sal

La preparació

  • Elimina les fulles exteriors de les carxofes i la base de la tija. Dividix-les en 4 trossos.
  • Posa-les a bullir durant 10 minuts (segons la mida) en una cassola amb aigua que les cobrisca. Afig a l’aigua 1 cullerada de farina, una altra d’oli, el suc d’un llima i una mica de sal, tot ben desfet i barrejat prèviament.
  • En una cassola amb la resta de l’oli, sofrig la ceba i els alls picats molt fins. Quan estiguen daurats, afig-hi el vi i les cloïsses, i vés remenant fins que estiguen totes obertes.
  • Tira-hi les carxofes ben escorregudes i el got de caldo, tapa la cassola i deixa-ho coure 5 minuts a foc molt baix. Després, destapa la cassola, apuja el foc i cuina-ho alguns minuts més fins que el caldo quede concentrat.
Plats
Recomanats
facebook twitter imprimir pdf
Informació nutricional

Hidrats
de carboni
9.5 g

Grases10.6 g

Kcal198

Proteïnes6.2 g