Gambes al forn amb formatge feta

Ingredients per a 4 comensals

  • 20 unitat de gambes
  • 400 g de tomaques madures
  • 120 g de ceba
  • 50 g de cebes tendres
  • 2 dent de all
  • 120 g de formatge feta
  • 100 ml de vi blanc sec
  • 10 g de julivert
  • 1 g de orenga
  • 40 g de oli d'oliva
  • sal
  • pebre en gra

La preparació

  • Llava els alls, la ceba, les cebes tendres i les tomaques (escaldades prèviament en aigua bullint), pela-ho tot i pica-ho fi. Separa els caps de les gambes i pela les cues.
  • Calfa l’oli en una paella i sofrig-hi els caps de les gambes, xafant-les amb una forqueta perquè solten el suc. Agrega-hi mig got de vi i deixa-ho reduir. Retira els caps.
  • En el mateix oli, sofrig la ceba a foc baix fins que comence a transparentar-se. Afig-hi les cebes tendres i els alls, sofrig-ho uns minuts més, tira-hi la resta del vi i després les tomaques, el julivert picat finíssim, l’orenga, sal i una miqueta de pebre acabat de moldre. Tapa la paella i deixa-ho coure a foc baix durant 20 minuts. Precalfa el forn a 200 ºC.
  • Repartix la meitat de la salsa en cassoles de fang individuals, col·loca per damunt les gambes i cobrix-ho amb la resta de la salsa. Repartix per damunt el formatge esmicolat.
  • Fica la cassola al forn 10 minuts, fins que el formatge comence a daurar-se.
Plats
Recomanats
facebook twitter imprimir pdf
Informació nutricional

Hidrats
de carboni
6.7 g

Grases18 g

Kcal283

Proteïnes18.9 g