Gambes amb pésols i creïlles

Ingredients per a 4 comensals

  • 500 g de gambes fresques
  • 400 g de creïlla
  • 300 g de pésols frescos
  • 70 g de pimentó verd
  • 6 dent de all
  • 10 g de pa del dia anterior
  • 40 g de ametles torrades
  • 50 ml de vi blanc sec
  • 1 g de pebre roig dolç
  • 1 rama de julivert
  • 40 g de oli d'oliva
  • 20 g de allioli

La preparació

  • Calfa l’oli en una cassola baixa i sofrig lleugerament les gambes (condimentades prèviament), amb un parell d’alls picats, després de llavar-les i tallar-ne totes les antenes. Retira-les i reserva-les.
  • En el mateix oli, frig pa a dauets i els alls restants pelats i sencers, fins que es dauren, però amb cura que no es creme res. Retira’ls i sofrig durant 3 minuts el pimentó verd a trossets.
  • Pela les creïlles i talla-les en làmines. Agrega-les a la cassola, cobrix-les amb aigua calenta i sala-les, però molt poc, perquè després cal comptar amb la sal de les gambes.
  • En un morter, pica els alls reservats i el pa, les ametles, el julivert picat i el pebre roig. Desfés la mescla amb el vi i agrega-la a la cassola quan les creïlles estiguen mig cuites (5 minuts). Afig-hi també els pésols.
  • Quan les creïlles estiguen fetes , barreja l’allioli amb el caldo de cocció, afig-ho a la cassola, repartix per damunt seu les gambes i deixa-les coure a foc lent durant uns minuts més, remenant una mica amb cura perquè l’allioli es repartisca bé.
Plats
Recomanats
facebook twitter imprimir pdf
Informació nutricional

Hidrats
de carboni
23.2 g

Grases21.2 g

Kcal377

Proteïnes18.2 g