Llomello de porc amb puré de poma

Ingredients per a 4 comensals

  • 600 g de llom de porc
  • 120 g de ceba
  • 300 g de pimentó verd
  • 2 dent de all
  • 300 g de carlota
  • 450 g de poma
  • 50 g de pinyons
  • 50 ml de vi blanc
  • 20 ml de conyac
  • 1 rama de julivert
  • 1 rama de llorer
  • 10 g de mantega
  • 20 g de sucre
  • 40 g de oli d'oliva
  • sal
  • pebre

La preparació

  • Pica en el morter els pinyons, amb unes gotes d’oli, fins a obtindre’n una pasta espessa. Fes dos talls profunds en la peça de carn, de dalt a baix, i ompli’ls amb la pasta de pinyons. Lliga la peça amb fil de cuinar i salpebra-la. Daura-la en l’olla de pressió amb l’oli restant, de manera uniforme . Arruixa-la amb el conyac i deixa-ho reduir. Retira el llom i reserva’l.
  • Mentrestant, pela la ceba i 1 all, i pica’ls fins. Talla els pimentons i les carlotes en trossets, i ofega-ho tot en l’olla durant 10 minuts. Condimenta-ho.
  • Agrega-hi de nou la carn, amb la fulla de llorer. Pica l’all restant i el julivert en el morter, i desfés-ho amb el vi blanc i una miqueta d’aigua. Afig la mescla a l’olla i tanca-la. Quan el gallet comence a girar, abaixa el foc i deixa-ho coure durant 30 minuts.
  • Mentre es cou la carn, prepara el puré de pomes. Posa en un casset una miqueta d’aigua i bull les pomes pelades i tallades en trossets. Quan estiguen tendres, agrega-hi una cullerada de mantega i un raget de conyac i deixa-ho coure 5 minuts més, remenant perquè no s’apegue. Retira-ho del foc, agrega-hi 2 cullerades de sucre i passa-ho tot per la batedora fins a obtindre un puré espès.
  • Retira la carn de l’olla, deixa-la refredar una miqueta i talla-la en filets de mig centímetre. Se servixen acompanyats amb el puré de pomes.
Plats
Recomanats
facebook twitter imprimir pdf
Informació nutricional

Hidrats
de carboni
24.4 g

Grases35 g

Kcal568

Proteïnes30.7 g