Llentilles roges en ensalada

Ingredients per a 4 comensals

  • 100 g de llentilles roges
  • 2 unitat de grans de pebre negre
  • 1 fulla de llorer
  • 240 g de carlota
  • 80 g de pimentó roig
  • 80 g de pimentó verd
  • 2 g de julivert picat
  • 40 g de oli d’oliva verge
  • 5 ml de vinagre de poma
  • 10 ml de suc de llima
  • 1 g de comí mòlt
  • curri en pols
  • 2 g de all
  • sal

La preparació

  • Renta les llentilles roges fins que l’aigua ja que no isca tèrbola. Col·loca-les en una cassola amb el llorer, el pebre i un pessic de sal. Cobrix-les amb un parell de dits d’aigua i porta-les a ebullició. Cou-les a foc mitjà durant uns 15-20 minuts, procurant deixar les llentilles al dente. Escorre-les i renta-les amb suavitat.
  • Llava bé les verdures. Pela les carlotes, talla-les en bastons i després en daus menuts. Talla també els pimentons en daus, retirant-ne les llavors i els filaments interns. Disposa les verdures trossejades i les llentilles en un bol o plata.
  • Afig-hi el julivert i les espècies al gust. Mescla l’oli amb el vinagre de poma, el suc de llima, sal i pebre. Adoba els ingredients i mescla’ls tots bé fins a deixar una composició homogènia. Deixa-ho reposar a la nevera o servix-ho immediatament.
Plats
Recomanats
facebook twitter imprimir pdf
Informació nutricional

Hidrats
de carboni
15.6 g

Grases10.9 g

Kcal201

Proteïnes7 g