Medallons de llentilles amb iogurt

Ingredients per a 4 comensals

  • 200 g de lentejas sense pell
  • 120 g de cebes tendres
  • 60 g de pimentó roig
  • 60 g de pimentó verd
  • 1 g de gingebre fresc picat
  • 0.5 g de cúrcuma
  • 0.5 g de coriandre picat
  • 0.2 g de pebre roig
  • 5 g de julivert
  • 1 unitat de ou
  • 40 g de oli d'oliva
  • 50 g de pa ratllat
  • Per a la salsa:
  • 250 g de iogurt grec
  • 10 ml de suc de llima
  • 5 g de mostassa
  • 20 g de oli d'oliva
  • sal
  • pebre negre

La preparació

  • Llava bé les llentilles i escorre-les fins que l’aigua no isca tèrbola. Posa-les a coure amb aigua abundant en una olla fins que estiguen ben blanes, uns 30 minuts. Escorre-les. Pica la ceba tendra i els pimentons i posa’ls a calfar en una paella amb una miqueta d’oli. Afig-hi el gingebre ratllat i l’all picat.
  • Incorpora-hi les llentilles i totes les espècies, i condimenta-ho al gust amb la sal i pebre. Cuina-ho tot junt uns minuts i deixa-ho refredar. Col·loca la mescla en un bol, afig-hi l’ou batut i incorpora-ho bé. Afig-hi pa ratllat fins que s’aconseguisca una mescla homogènia i mal·leable, no gaire apegalosa.
  • Deixa-la reposar una mitja hora a la nevera. Calfa una planxa o paella amb una miqueta d’oli. Amb les mans humides, agafa porcions de la pasta i forma’n medallons, amb forma de xicotetes hamburgueses, no massa grosses. Cuina-les a la planxa per les dues bandes fins que estiguen ben daurades. Mescla tots els ingredients de la salsa de iogurt i servix-la al costat dels medallons.
Plats
Recomanats
facebook twitter imprimir pdf
Informació nutricional

Hidrats
de carboni
39.6 g

Grases24.3 g

Kcal459

Proteïnes18.8 g