Bajoques amb salsa d'ametles i copinyes

Ingredients per a 4 comensals

  • 400 g de bajoques
  • 360 g de creïlla
  • 80 g de copinyes
  • 30 g de ametles
  • 1 unitat de porro
  • 2 dent de all
  • 1 g de pebre roig dolç
  • 4 unitat de vitet
  • 40 ml de vi blanc sec
  • 40 g de oli d'oliva
  • sal
  • pebre negre

La preparació

  • Llava bé les creïlles i, sense pelar-les, talla-les en rodanxes d’un centímetre aproximadament i posa-les a coure al vapor. Despunta les bajoques, llava-les i trosseja-les, i cou-les també al vapor.
  • Daura en una paella sense greixar les ametles picades i reserva-les. Pela el porro i els alls i pica’ls, i sofrig-los al costat dels vitets en la paella amb una miqueta d’oli; quan comencen a agafar color incorpora-hi les copinyes amb el líquid de la seua conservació, el vi i adoba-ho amb el pebre negre.
  • Deixa-ho coure fins que el líquid es reduïsca a la meitat, llavors retira els vitets i passa-ho a un got llarg o bol i tritura-ho amb la batedora. Agrega-hi un bon raig d’oli d’oliva i rectifica-ho de sal si calguera.
Plats
Recomanats
facebook twitter imprimir pdf
Informació nutricional

Hidrats
de carboni
17.2 g

Grases15 g

Kcal248

Proteïnes6.7 g