Pésols am pernil serrà i coriandre

Ingredients per a 4 comensals

  • 800 g de pèsols congelats
  • 800 g de creïlla
  • 160 g de pernil salat
  • 8 dent de all
  • 3 rama de coriandre fresc
  • 40 ml de oli d'oliva
  • sal
  • pebre

La preparació

  • Cou els pésols al vapor, amb sal al gust. D’altra banda, cou les creïlles o torra-les al forn, com preferisques.
  • Mentrestant, pela els alls i lamina’ls, i retira el greix del pernil. Torra’l en una paella sense greixar fins que comence a estar cruixent, retira’l i reserva’n quatre trossets per a la decoració; la resta del pernil, tritura’l fins a obtindre’n una pols.
  • En la mateixa paella, ara amb una miqueta d’oli, daura els alls laminats. Retira’ls abans que agafen massa color perquè no es cremen; reserva’n la meitat i l’altra meitat col·loca-la en un bol amb un bon raig d’oli d’oliva.
  • Escorre els pésols i reserva’ls una vegada cuits, i les creïlles trossejades posa-les en el got de la batedora, salpebra-ho al gust i agrega-hi els alls, el coriandre i un bon raig d’oli d’oliva. Tritura-ho fins a obtindre una crema fina.
  • Mescla llavors els pésols amb el coriandre i l’all. Disposa un cèrcol d’emplatar per a presentar el plat, ompli’l amb els pésols, empolsa’ls amb la pols de pernil, decora-ho amb el cruixent de pernil i acaba regant-ho amb l’oli d’alls fregits.
Plats
Recomanats
facebook twitter imprimir pdf
Informació nutricional

Hidrats
de carboni
44.4 g

Grases20.1 g

Kcal492

Proteïnes27.7 g