Cigrons amb samfaina

Ingredients per a 4 comensals

  • 240 g de carabasseta
  • 200 g de cigró cuit
  • 500 g de tomaca
  • 240 g de ceba
  • 120 g de pebre verd
  • 40 g de oli d'oliva
  • sal

La preparació

  • Col·loca els cigrons en remull el dia abans, i de matí cou-los en aigua suficient amb una ceba i unes fulles de llorer i sal. Unes 3 hores després a foc lent, estaran llestos.
  • Per a la samfaina prepara les tomaques. Lleva’n la pell i les llavors i posteriorment trosseja-les. Açò es reserva per a utilitzar-ho més tard.
  • Neteja les cebes, els pimentons i les carabassetes i talla-les en trossos d’1 cm aproximadament.
  • Cuina els ingredients al foc. Comença amb la ceba, després d’ofegar-la durant uns minuts, amb una miqueta de sal perquè s’ablanisca abans, i incorpora-hi els pimentons. Durant uns 10 o 12 minuts mantín-los a foc mitjà i remena perquè es faça tot igual.
  • Incorpora-hi la carabasseta i la tomaca. Unix-ho a la ceba i al pimentó, que ja haurien d’estar tendres. Remena-ho al foc uns 20 o 25 minuts, els necessaris perquè la samfaina estiga preparada; agrega-hi els cigrons ja cuits just al final de la samfaina.
Plats
Recomanats
facebook twitter imprimir pdf
Informació nutricional

Hidrats
de carboni
36 g

Grases13.3 g

Kcal322

Proteïnes12.5 g