Empanada de samfaina

Ingredients per a 4 comensals

  • 250 g de farina
  • 2 unitat de ou
  • 75 g de sagí
  • 30 ml de llet
  • 25 g de rent de pa
  • 500 g de ceba
  • 200 g de pimentó roig
  • 200 g de salsa de tomaca
  • 600 g de carabasseta
  • 40 g de oli d'oliva
  • sal

La preparació

  • Elaboració de la massa:
  • Poseu la farina en un muntó i feu una forat al centre.
  • En eixe forat tireu els ous batuts, la llet tèbia i el rent.
  • Pasteu-ho durant uns minuts.
  • Afegiu-hi el sagí i torneu-ho a pastar, fins que la massa quede elàstica.
  • Deixeu-la reposar fins que doble el volum.
  • Preparació de la samfaina:
  • Llaveu els pimentons, buideu-los i trossegeu-los. Peleu la carabasseta (opcional) i trossegeu-la.
  • Poseu en una paella amb oli el pimentó i a continuació la salsa de tomaca.
  • Incorporeu-hi la carabasseta i saleu-ho. Deixeu-ho a foc lent fins que la verdura estiga tendra.
  • Dividiu la massa en dos parts i esteneu-les en làmines fines.
  • Repartiu el farciment en una de les parts i cobriu-la amb l'altra meitat.
  • Feu un forat al centre.
  • Tanqueu l'empanada, marcant les vores amb un forqueta.
  • Bateu un ou i pinteu l'empanada.
  • Coeu-la a forn fort, uns 45 minuts.
Plats
Recomanats
facebook twitter imprimir pdf
Informació nutricional

Hidrats
de carboni
57.5 g

Grases33.9 g

Kcal616

Proteïnes16.3 g