Mandonguilles a la jardinera

Ingredients per a 4 comensals

  • 480 g de Vedella, bistec
  • 300 g de creïlla cuita
  • 150 g de pimentó
  • 140 g de carlota
  • 120 g de pésols congelats
  • 75 g de ceba
  • 40 g de pa de blat blanc
  • 2 unitat de ou sencer
  • 80 g de oli d'oliva
  • 10 g de farina
  • 20 ml de llet
  • 50 ml de vi blanc
  • 1 dent de all
  • 5 g de julivert
  • sal

La preparació

  • Preparació de les mandonguilles
  • Poseu la molla de pa en un bol amb llet.
  • Mescleu la carn picada amb el julivert picat, els ous batuts i l'all picat. Saleu-ho i afegiu-hi un raget de vi blanc. Incorporeu-hi la molla de pa, escorreguda.
  • Doneu forma a les mandonguilles (si és necessari, utilitzeu un poc de farina per a poder donar-hi forma).
  • Fregiu les mandonguilles en una paella amb oli calent abundant.
  • Passeu les mandonguilles escorregudes a una olla.
  • Preparació de la salsa
  • En un morter, piqueu un all i el julivert, afegint-hi un raget de vi blanc.
  • En l'oli de fregir les mandonguilles, daureu la ceba picada i incorporeu-hi la mescla del morter. Per a lligar la salsa, afegiu-hi un poc de farina i un raget d'aigua. Coeu la salsa remenant de tant en tant.
  • Aboqueu la salsa sobre les mandonguilles i deixeu que es coga tot junt una mitja hora.
  • Peleu les creïlles i talleu-les a daus. Fregiu-les en oli calent abundant i reserveu-les.
  • Trossegeu les carlotes i cuineu-les. Piqueu el pimentó i escorreu els pésols.
  • Una vegada que la carn estiga tendra, incorporeu-hi les creïlles i la verdura anterior. Deixeu-ho uns minuts al foc, fins que estiga tot tendre.
Plats
Recomanats
facebook twitter imprimir pdf
Informació nutricional

Hidrats
de carboni
24.7 g

Grases30.2 g

Kcal552

Proteïnes33.5 g