Empanada de llegums i verdures

Ingredients per a 4 comensals

  • 240 g de farina de blat
  • 160 g de ceba
  • 150 g de carabasseta
  • 75 g de sagí
  • 50 g de llentilla seca
  • 30 ml de llet
  • 25 g de rent
  • 2 unitat de ou sencer
  • llet
  • 40 g de oli d'oliva

La preparació

  • Elaboració de la massa:
  • Poseu la farina en un muntó i feu un forat al centre. En eixe forat, tireu els ous batuts, la llet tèbia i el rent. Pasteu-ho durant uns minuts.
  • Afegiu-hi el sagí i torneu-ho a pastar, fins que quede elàstica. Deixeu-la reposar fins que doble el volum.
  • Elaboració del farcit:
  • En una paella amb un poc d'oli, daureu la ceba tallada a tires. Afegiu-hi les llentilles (si és necessari, amb un raget d'aigua) i deixeu que bulla.
  • Abaixeu el foc i deixeu-ho sense tapar fins que s'absorbisca el líquid. Incorporeu-hi la carabasseta trossejada i saleu-ho.
  • Dividiu la massa en deus parts i esteneu-les en làmines fines. Repartiu el farciment en una de les parts i cobriu-ho amb l'altra meitat.
  • Tanqueu l'empanada, marcant les vores amb una forqueta. Bateu un ou i pinteu l'empanada. Coeu-ho a forn fort, uns 45 minuts.
  • Es pot servir tallada en trossets i amb una salsa (de soja, de tomaca,...)
Plats
Recomanats
facebook twitter imprimir pdf
Informació nutricional

Hidrats
de carboni
51.3 g

Grases33.2 g

Kcal576

Proteïnes15.1 g