Empanada de llegums i verdures
Ingredients per a 4 comensals
- 240 g de farina de blat
- 160 g de ceba
- 150 g de carabasseta
- 75 g de sagí
- 50 g de llentilla seca
- 30 ml de llet
- 25 g de rent
- 2 unitat de ou sencer
- llet
- 40 g de oli d'oliva
La preparació
- Elaboració de la massa:
- Poseu la farina en un muntó i feu un forat al centre. En eixe forat, tireu els ous batuts, la llet tèbia i el rent. Pasteu-ho durant uns minuts.
- Afegiu-hi el sagí i torneu-ho a pastar, fins que quede elàstica. Deixeu-la reposar fins que doble el volum.
- Elaboració del farcit:
- En una paella amb un poc d'oli, daureu la ceba tallada a tires. Afegiu-hi les llentilles (si és necessari, amb un raget d'aigua) i deixeu que bulla.
- Abaixeu el foc i deixeu-ho sense tapar fins que s'absorbisca el líquid. Incorporeu-hi la carabasseta trossejada i saleu-ho.
- Dividiu la massa en deus parts i esteneu-les en làmines fines. Repartiu el farciment en una de les parts i cobriu-ho amb l'altra meitat.
- Tanqueu l'empanada, marcant les vores amb una forqueta. Bateu un ou i pinteu l'empanada. Coeu-ho a forn fort, uns 45 minuts.
- Es pot servir tallada en trossets i amb una salsa (de soja, de tomaca,...)
Plats
Recomanats
Informació nutricional
Hidrats
de carboni51.3 g
Grases33.2 g
Kcal576
Proteïnes15.1 g