Sopa de ceba

Ingredients per a 4 comensals

  • 1500 g de ceba
  • 1000 ml de caldo de carn
  • 40 g de oli d'oliva
  • 20 g de formatge parmesà ratllat
  • 20 g de formatge gruyère ratllat
  • 10 g de farina
  • 5 g de sucre
  • 100 ml de vi blanc
  • 10 ml de conyac
  • 8 tallada de pa
  • sal
  • pebre

La preparació

  • Pela les cebes i talla-les en gallons. Daura-les en una olla amb l’oli a foc baix, remenant amb freqüència, fins que queden quasi caramel•litzades, però sense que es cremen.
  • Salpebra-les, afig-hi la farina i mescla-ho bé. Aboca-hi el vi blanc, apuja el foc i deixa-ho reduir una miqueta.
  • Incorpora-hi el caldo, apuja novament el foc i deixa-ho bullir 10 minuts. Tot seguit, tira-hi el conyac i el sucre, a més de 2 cullerades d’una mescla dels 2 formatges. Remena-ho durant 2 minuts i retira-ho del foc.
  • Encén el forn. Distribuïx la ceba i el caldo en bols individuals aptes per al forn. Col·loca en cada un un parell de llesques de pa torrades abans i espolsa-hi la resta del formatge.
  • Cuina-ho durant 10 minuts a 180º fins que el formatge comence a fondre’s
Plats
Recomanats
facebook twitter imprimir pdf
Informació nutricional

Hidrats
de carboni
48.3 g

Grases12.4 g

Kcal391

Proteïnes12.1 g