Vedella marinada amb taronja i llima
Ingredients per a 4 comensals
- 600 g de vedella per a guisar
- 2 unitat de taronja
- 1 unitat de llima
- 2 unitat de ceba
- 2 unitat de carlota
- 1 unitat de ramet d’herbes
- 200 ml de vi blanc
- 40 g de oli d'oliva
- 5 g de pebre verd
- sal
La preparació
- Trau el greix de la carn i talla-la en daus de 2-3 cm. Assaona’ls, col•loca’ls en una safata fonda i posa’ls a marinar amb el suc de les taronges i la llima, un got de vi, les cebes i les carlotes picades xicotetes, el pebre i les herbes. Tapa la safata amb paper d’alumini i deixa-ho reposar 12 hores a la nevera.
- Escorre bé la carn i les verdures i reserva’n el líquid. Calfa l’oli en una cassola i daura la carn a foc mitjà.
- Retira la vedella i, en el mateix oli, ofega les verdures durant 10 minuts. Agrega-hi la carn i el líquid reservat, i acaba-ho de cobrir amb el caldo. Porta-ho a ebullició, despuma-ho bé durant els primers minuts, tapa la cassola i deixa-la coure 50 minuts a foc suau.
- Es pot servir així, o bé passar tot el contingut (excepte la carn i les herbes) per la batedora i després pel xinés, fins a obtindre una salsa amb la qual adornareu la carn.
Plats
Recomanats
Informació nutricional
Hidrats
de carboni14.8 g
Grases18.6 g
Kcal401
Proteïnes33.4 g