Cloïsses amb ceps
Ingredients per a 4 comensals
- 600 g de bolets
- 500 g de cloïsses
- 1 unitat de ceba
- 2 dent de all
- 5 g de julivert
- 40 g de oli d'oliva
- sal
La preparació
- Posa a depurar les cloïsses en un bol amb aigua i un bon grapat de sal grossa.
- Pela la ceba, pica-la molt fina i posa-la en una cassola plana, a foc molt baix. Deixa-la ofegar fins que comence a transparentar-se; afig-hi els alls, picats també molt fins.
- Mentrestant, neteja els ceps amb un drap humit i, si el peu està molt brut de terra, rasca'l amb un ganivet. Aprofita'n al màxim els peus, ja que en aquesta espècie són tan bons com el barret. Talla els bolets en làmines fines.
- Quan la ceba i els alls comencen a daurar-se, agrega-hi els bolets i barreja-ho bé. Deixa-ho coure, sempre a foc, durant 5 minuts, remenant de tant en tant.
- Afig-hi les cloïsses, escorregudes prèviament, el julivert picat i un poc de sal.
- Tapa la cassola i espera uns minuts fins que totes les cloïsses estiguen obertes. Destapa-ho i, si ha quedat massa líquid, augmenta el foc durant un parell de minuts, perquè s’evapore un poc.
Plats
Recomanats
Informació nutricional
Hidrats
de carboni3.9 g
Grases11.9 g
Kcal171
Proteïnes10.5 g