Tonyina amb ceba
Ingredients per a 4 comensals
- 600 g de tonyina en filets
- 4 unitat de ceba
- 5 g de pebre roig dolç
- 1 fulla de llorer
- 1 unitat de branquetes de timó
- 50 ml de vi blanc sec
- 20 ml de vinagre de Xerés
- 100 ml de caldo de peix
- 40 g de oli d'oliva
- 4 dent de all
- 1 unitat de branquetes de julivert
- pebre en gra
- sal
La preparació
- Talla les cebes molt fines i sofrig-les a foc molt baix en una cassola amb uns quants grans de pebre, el timó i el llorer. Quan estiguen a punt de daurar-se, sala-les, afig-los el pebre roig i mescla-ho bé.
- Agrega-hi el vinagre, deixa-ho coure 3 minuts i tira-hi el vi. Deixa-ho reduir. Finalment, incorpora-hi el caldo i deixa-ho coure lentament fins que el guisat de ceba torne a espessir-se i s’hagen integrat els sabors.
- Mentrestant, pica fins el julivert i els alls, salpebra els filets de tonyina i frig-los ràpidament, per les dues cares, en una paella. En l’últim minut, afig-hi la picada d’all i julivert, que no han d’arribar a daurar-se.
- Col•loca en una safata per a forn els filets, cobrix-los totalment amb el sofregit de ceba i introduïx la safata al forn a 180º durant 5 minuts.
Plats
Recomanats
Informació nutricional
Hidrats
de carboni10 g
Grases33.9 g
Kcal498
Proteïnes34.6 g