Sépia estofada amb creïlles i pinyons

Ingredients per a 4 comensals

  • 600 g de sépia
  • 500 g de creïlla
  • 200 g de pésols congelats
  • 1 unitat de ceba
  • 3 unitat de tomaca
  • 2 dent de all
  • 1 fulla de llorer
  • 50 ml de vi blanc sec
  • 5 g de pebre roig dolç
  • 1 unitat de branquetes de julivert
  • 40 g de oli d'oliva
  • sal

La preparació

  • Pela la ceba i pica-la molt fina. Escalda les tomaques, pela-les i talla-les en daus xicotets. Posa la ceba a daurar en una cassola baixa amb l’oli i quan comence a fer-se transparentar tira-hi la tomaca. Deixa-ho coure a foc suau durant 10 minuts.
  • Mentrestant, talla la sépia en daus d’uns 2 cm. Quan la ceba i la tomaca comencen a espessir-se, afig-hi la sépia, el vi, el llorer i el pebre roig. Mescla-ho bé, tapa la cassola i deixa-ho coure 15 minuts. Al final, sala-ho un poc.
  • Mentrestant, pela les creïlles i talla-les en trossos de la mida d’una anou. Passats els 15 minuts de cocció, agrega les creïlles a la cassola, cobrix-les a penes amb aigua freda i posa-hi sal. Deixa que coga tot 20 minuts més a foc suau.
  • Pica els alls i el julivert molt fins. Quan falten 10 minuts per al final, afig el julivert, l’all i els pésols. Quan falten 5 minuts, comprova'n el punt de sal.
Plats
Recomanats
facebook twitter imprimir pdf
Informació nutricional

Hidrats
de carboni
30 g

Grases11.9 g

Kcal349

Proteïnes26.2 g