Llom ibèric amb cloïsses

Ingredients per a 4 comensals

  • 600 g de porc ibèric
  • 600 g de cloïsses
  • 2 unitat de ceba
  • 4 dent de all
  • 100 ml de vi negre
  • 100 g de farina
  • 2 fulla de llorer
  • 2 g de anou moscada
  • 40 g de oli d'oliva
  • sal
  • pebre

La preparació

  • Posa a rentar les cloïsses en un bol amb aigua abundant i un parell de cullerades de sal. Talla el llom en daus d’uns 3 cm, sala'ls i deixa’ls reposar en una safata fonda marinant-se amb el vi.
  • En una cassola amb 2 cullerades d’oli, passa les cebes picades fines i els alls tallats en làmines amb el llorer i l’anou moscada, a foc baix, fins que la ceba comence a transparentar-se, però sense que es daure.
  • Passa per farina els daus de llom i frig-los en una paella amb la resta de l’oli, a foc viu, fins que queden ben daurats de manera uniforme. Retira’ls i deixa’ls en un escorredor.
  • Posa les cloïsses en una casset al foc, fins que s’òbriguen. Rebutja les que queden tancades.
  • Agrega el llom a la cassola, mescla-ho bé i afig-hi el vi en què s’ha macerat la carn. Deixa-ho coure a foc baix fins que el vi s’haja evaporat. Si veus que els daus encara no estan tendres, afig-los un poc d’aigua i deixa-ho coure uns minuts més.
  • Tira-hi les cloïsses i deixa-ho coure 5 minuts més, remenant de tant en tant perquè es mesclen els sabors.
Plats
Recomanats
facebook twitter imprimir pdf
Informació nutricional

Hidrats
de carboni
22.9 g

Grases15.1 g

Kcal406

Proteïnes39.3 g