Risotto amb tonyina i pinyons

Ingredients per a 4 comensals

  • 40 g de oli d'oliva
  • 1 unitat de ceba
  • 280 g de arròs
  • 1200 ml de caldo de peix
  • 225 g de tonyina en llanda
  • 10 unitat de olives negres sense pinyol
  • 1 unitat de pimentó
  • 5 g de julivert
  • 5 ml de vinagre de vi
  • 50 g de pinyons
  • 1 dent de all
  • 225 g de tomaques, pelades i sense llavors, picades
  • 40 g de formatge parmesà

La preparació

  • En una cassola, agrega 2 cullerades d’oli, tira-hi la ceba previament picada i ofega-la, fins que comence a daurar-se. Abaixa el foc, posa-hi l’arròs i remena'l bé perquè s’impregne de l’oli. Ofega'l, remenant, fins que els grans estiguen transparents. Aboca-hi el caldo, culler a culler, remenant després de cada incorporació fins que l’arròs s’embega i estiga cuit. Sala-ho al gust.
  • Mentre es bull l’arròs, esmicola la tonyina en un bol i mescla-la amb les olives, el pimentó a rondanxetes, el julivert i el vinagre.
  • Calfa la resta de l’oli en una paella. Tira-hi els pinyons i l’all i sofrig-los sense deixar de remenar. Afig-hi la tomaca i mescla-ho bé. Prosseguix la cocció a foc mitjà 3 o 4 minuts. Agrega la mescla de tomaca a la de la tonyina i remena-ho.
  • Incorpora esta mescla al risotto 5 minuts abans de finalitzar el temps de cocció.
  • Retira el risotto del foc quan l’arròs haja absorbit tot el caldo.
  • Remena-ho bé, afig-hi el formatge i torna-ho a remenar fins que s’haja fos.
Plats
Recomanats
facebook twitter imprimir pdf
Informació nutricional

Hidrats
de carboni
64.5 g

Grases32 g

Kcal661

Proteïnes26.5 g