Ensalada japonesa d'algues amb cogombre

Ingredients per a 4 comensals

  • 5 g de llavors de sèsam torrades
  • 120 g de cogombre
  • 10 ml de salsa de soja
  • 10 ml de vinagre d´arròs
  • 10 g de sucre moré
  • 20 g de alga wakame

La preparació

  • Hidrata les algues i després talla-les en tires. Mescla el sucre amb la soja i el vinagre d’arròs i calfa-ho a foc suau remenant fins que es diluïsca el sucre. Deixa-ho refredar i reserva-ho al frigorífic.
  • Renta el cogombre, pela’l irregularment, talla’l per la meitat a la llarga i fes-ne rodanxetes molt fines, quasi transparents. Introduïx les rodanxes en un bol gran amb aigua i gel, tapa-ho i refrigera-ho durant 30 minuts perquè estiguen ferms i cruixents. Escorre el cogombre, eixuga’l molt bé i col·loca’l en la base dels bols on hages de servir l’ensalada.
  • En un recipient a banda, posa les algues i rega-les amb la vinagreta que s’ha fet amb la salsa de soja, el vinagre d’arròs i el sucre, ben freda. Remena-ho amb suavitat i repartix-les entre els bols sobre el cogombre. Torra lleugerament, sense oli, les llavors de sèsam, empolsa-les sobre les algues i servix l’ensalada.
Plats
Recomanats
facebook twitter imprimir pdf
Informació nutricional

Hidrats
de carboni
3.2 g

Grases0.79 g

Kcal30.8

Proteïnes1.2 g