Potatge de fesols i verdures amb carn i fideus

Ingredients per a 4 comensals

  • 400 g de vedella
  • 60 g de fideus
  • 240 g de creïlla
  • 400 g de tomaca
  • 240 g de ceba
  • 50 g de api
  • 4 dent de all
  • 40 g de oli d’oliva verge
  • 1 fulla de llorer
  • 5 g de julivert picat
  • 80 g de pa de motle blanc
  • sal
  • pebre
  • 200 g de mongetes blanques cuites

La preparació

  • Pela les creïlles i talla-les en trossos grans; lleva els fils de l’api i talla’l en trossets de mig centímetre. Col·loca-ho tot en el fons d’una olla, cobrix-ho amb aigua, sala-ho i afig-hi una cullerada d’oli. Agrega-hi el llorer i posa-ho a bullir durant 15-20 minuts. Comprova el temps de cocció dels fideus i incorpora’ls en el moment precís.
  • Talla la carn en filets fins, com per a arrebossar, i frig-la lleugerament en una paella amb oli. Retira-la i posa-la a escórrer amb paper absorbent. Pela les cebes, els alls i el julivert, pica’ls ben fins i sofrig-los a foc baix fins que la ceba comence a daurar-se. Afig-hi les tomaques pelades i sense llavors i picades fines.
  • Al cap d’uns 15 minuts, fins que la tomaca haja absorbit el seu suc, trau de l’olla els trossos de creïlla, xafa’ls amb una forqueta i torna a incorporar-los . Afig-hi ara els fesols cuits i el sofregit. Deixa-ho bullir 5 minuts, remenant sense parar.
  • Torra les llesques de pa a la torradora i servix-ho.
Plats
Recomanats
facebook twitter imprimir pdf
Informació nutricional

Hidrats
de carboni
62.8 g

Grases33.2 g

Kcal689

Proteïnes32.6 g