Penques de bleda amb salsa rossa

Ingredients per a 4 comensals

  • 1 unitat de ou
  • 90 g de farina
  • 600 g de penques de bleda
  • 60 g de oli d’oliva verge
  • 1 dent de all
  • 100 g de ceba
  • 50 ml de vi blanc sec
  • 250 ml de caldo de verdures casolà
  • 1 rama de canella

La preparació

  • Tria, quan les compres, bledes de tija ampla; talla’n les fulles i raspa’n les tiges per a eliminar-ne els brins.
  • Talla les tiges en trossos d’uns 6 cm i cou-los en aigua bullint, amb cura que no es desfacen; escorre’ls.
  • Arrebossa cada tija en farina i ou batut i frig-les en oli; escorre-les sobre paper de cuina.
  • Col·loca-les ben disposades en files en una cassola de fang.
  • Salsa: calfa l’oli i frig l’all i la ceba picats. Abans que es dauren, escampa-hi la farina per damunt i quan agafe color torrat, rega-ho amb el vi i remena-ho perquè es consumisca; afig-hi el caldo i el canonet de canella.
  • Cou la salsa 10 minuts i sala-la si cal. Distribuïx-la sobre les penques i acaba de cuinar-ho al forn.
Plats
Recomanats
facebook twitter imprimir pdf
Informació nutricional

Hidrats
de carboni
23.5 g

Grases17.3 g

Kcal291

Proteïnes6.8 g