Estofat de porc amb ron

Ingredients per a 4 comensals

  • 480 g de carn magra de porc per a guisar
  • 120 g de ceba
  • 2 dent de all
  • 100 g de nap
  • 50 ml de vi blanc
  • 50 ml de rom negre
  • 20 g de panses
  • 1 g de cúrcuma mòlta sense gluten
  • 1 g de clau
  • 2 g de julivert
  • 40 g de oli d’oliva verge
  • 120 g de carlota
  • sal

La preparació

  • Trosseja la carn de porc en peces d’un mos, retirant-ne el possible excés de greix, i condimenta-la. Pica la ceba dolça i els alls. Pela la carlota i el nap i trosseja’ls en peces no massa grans.
  • Calfa un fons d’oli d’oliva verge extra en una cassola i daura la carn, remenant bé durant uns pocs minuts. Retira-la i reserva-la. En el mateix oli, cuina la ceba amb els alls fins que estiga transparent. Afig-hi les verdures, cuina-ho un parell de minuts i incorpora-hi la carn. Adoba-ho amb les espècies.
  • Afig-hi les panses i rega-ho amb el vi blanc i el rom, apujant la temperatura perquè s’evapore l’alcohol. Cobrix-ho llavors amb el caldo o aigua, porta-ho a ebullició, abaixa’n la temperatura i tapa-ho. Deixa-ho cuinar a foc lent durant 1-2 hores, remenant de tant en tant i afegint-hi més caldo o aigua si calguera.
Plats
Recomanats
facebook twitter imprimir pdf
Informació nutricional

Hidrats
de carboni
8 g

Grases20.9 g

Kcal351

Proteïnes22.7 g