Pastís de cireres

Ingredients per a 12 comensals

  • 340 g de farina d’ametles
  • 7 g de rent
  • 170 g de sucre moré
  • 5 g de sucre vainillat
  • 120 ml de oli d’oliva verge
  • 50 ml de aigua
  • 2 unitat de rovell d'ou
  • 3 unitat de ou
  • 40 g de farina
  • 500 g de cervesa

La preparació

  • Massa Barreja el rent amb la farina i després la resta d’ingredients sòlids. Col·loca en un bol els rovells i afig-hi l’oli remenant bé.
  • Incorpora-hi la primera barreja i comença a pastar amb les mans fins que notes que falta líquid; en este, afig una a una les 6 cullerades d’aigua sense deixar de treballar el conjunt. Quan la massa estiga unida passa-la al banc o la taula de cuina. Ha de quedar una massa de consistència semielàstica i fàcil de manejar; fes-ne una bola i guarda-la a la nevera embolicada en film transparent de cuina. El temps de repòs no ha de ser inferior a una hora.
  • Farciment
  • Bat els ous juntament amb la nata fins que done com a resultat un líquid de color groc clar. Afig-hi el sucre i la farina d’ametles mentre bats sense parar; finalment, incorpora-hi les cireres llavades i sense pinyol.
  • Guarda el farciment ben tapat uns minuts, i prepara la massa per a folrar el motle.
  • Precalfa el forn a uns 180 º i torna a agafar la massa per a col·locar-la de nou en una superfície llisa lleugerament enfarinada, pasta-la de nou i convertix-la una altra vegada en una bola per a anar estirant pels extrems fins que quede amb forma de disc. Greixa (amb oli) el motle, enfarina’l i folra’l amb la massa, estirant fins a cobrir-lo i que quede per a tapar almenys la meitat de l’altura de les parets. Punxa suaument el fons perquè no s’eleve massa durant la primera cocció.
  • Porta-ho al forn per espai de deu minuts, trau-lo i cobrix-lo amb el farciment; 15 minuts més de forn (esta vegada a 200 º) i estarà llest.
Plats
Recomanats
facebook twitter imprimir pdf
Informació nutricional

Hidrats
de carboni
37.1 g

Grases20.3 g

Kcal368

Proteïnes7.6 g