Receptes
Carn de porc a la portuguesa
Talla la carn en trossos i adoba-la amb sal, pebre, pebre roig, el vi, el llorer, els alls xafats i el coriandre.



Llom de porc amb crosta de pebre verd
Condimenta el llom amb sal i el pebre roig. Deixa-ho macerar entre 6 i 8 hores.



Costelles amb fesols i carabassa
Cou els fesols, deixats prèviament en remull, i reserva’n l’aigua de cocció.



Medallons de porc amb verdures
Pela la carlota i talla-la en trossos; bull-la en aigua amb sal, retira-la i escorre-la.



Carré de porc amb peres i mel
Condimenta la carn amb sal, unta-la amb mel i esguita-la amb grans de pebre.



Saltat de porc amb col
Llava bé la col i reserva-la. Col·loca aigua al foc amb sal i quan comence a bullir, cou la col durant 5 minuts.



Broquetes de rellom de porc amb pimentons
Talla el rellom en trossos regulars, salpebra’l i adoba’l amb all i vi blanc; deixa-ho marinar 1 hora.



Peus de porc amb coriandre
Neteja molt bé els peus, fins que queden blancs. Introduïx-los en una olla, coberts d’aigua.



Xulles amb vi i peres
Talla les carabassetes en mitges llunes, bull-les en aigua amb sal i reserva-les.



Xulles amb creïlles gratinades
Condimenta les xulles amb sal i all. Pela les creïlles i talla-les en rodanxes molt fines.



Gambes i cogombres
Pela la ceba, els alls i el gingebre, tritura’ls barreja-ho tot en un bol amb les llavors de fenoll, coriandre i el safrà.



Sépia amb caragols
Llava els caragols unes quantes voltes; col·loca’ls en una cassola amb aigua freda, bull-los i escorre’ls.


